Hvor startede det hele, 

Jeg har ikke altid været en overvægtig pige, men mine vægtproblemer startede tilbage i 9. klasse på efterskole, hvor jeg alene i 9 klasse tog de første mange kilo på. Jeg blev i en alder af 17 årige gravid med min søn Oliver og i denne graviditet begyndte kiloene for alvor at tage fat, jeg kom op i de 3 cifrede, og det skulle vise sig at jeg blev der længere end regnet.

Jeg beholdte mine graviditets kilo, og da jeg 3 år senere  venter min anden søn Sebastian, der eskalerede min vægt totalt, jeg var derude hvor jeg ikke længere selv kunne bunde. Min vægt var oppe på 148 kilo og jeg for første gang nogensinde på erkende jeg har et problem. Jeg måtte udskifte min seng på daværende tidspunkt, fordi min elevations seng havde en Maxvægt på 130 kg, for første gang får jeg nok alligevel øjnene op for hvilken situation jeg har bragt mig i, og jeg var bokstavligtalt ved at æde mig selv ihjel.

februar-16-351

Hvorfor stoppede jeg ikke bare...

Jeg har inderst inde godt vidst jeg var en stor pige, men jeg havde nok alligevel aldrig set mig selv så stor, der var jo aldrig nogen der havde fortalt mig det. Det er utroligt hvor meget man lukker ned indeni, og bare på ingen måder selv vil eller kan indse at jeg havde et problem. Mit skjold har alle dage været at grine af det hele og håbe at, når jeg vågner igen er det hele nok meget bedre. Maden havde vundet kontrollen over mig, jeg var afhængig.

De unge mødres drøm – Charlotte Bircow,

 

I 2009 skete der store ændringer i mit liv, jeg startede min nye livstil, i samarbejde med Charlotte Bircow. Hun vidste mig hvordan forholdet til mad og motion burde og skal være, og hun gav mig troen på ´jeg KAN´.

Jeg tog for alvor kampen op mod kiloene, og begyndte at få andre interesser som madlavning, noget som aldrig rigtig havde sagt mig noget. De første mange kilo tabte jeg ved at smide mit meget store cola forbrug på hylden, for dernæst begynde at tænke anderledes i forhold til mad.

Jeg fik ingen manual, det var alene mig selv der skulle finde den måde som passede ind hos mig og min familie, og det var ikke let. Min hjerne ville det jeg ikke måtte, men indtil Charlotte sagde til mig, ´hvem siger du ikke må det?´- spis den chokolade og kom videre, og de Få ord gjorde alverden til forskel for mig.

Nu vidste jeg intet var forbudt, men du skal blot planlægge sig du af det, og min hjerne vidste jeg måtte – og sjovt nok så blev behovet på et split sekund mindre.

Jeg har tabt mig stort over 2 omgange og det senest år har jeg tabt mig de sidste 40 kg, efter min sidste fødte Victor.

Jeg elsker eksperimenterer med madlavning, finde og lave opskrifter der er sunde og lækre og som ikke koster så mange kalorier. Motion er for mig i dag blevet MIG tid, min tid til at koble af, jeg har igen efter alle de år med overvægt kunne vende tilbage til min højt elskede fodboldtræning, uden at skulle bekymre mig for mine knæ, grundet overbelastning af kilo.

Det helt fantastisk, jeg har i dag tabt mere end jeg vejer idag, og jeg kan med sikkerhed sige, jeg kommer ALDRIG tilbage, men jeg er heller ikke i tvivl om dette er og bliver en kamp for resten af livet.

MEN jeg kæmper, for jeg VIL være den aktive, glade og smilende mor for mine børn.

Camilla Framnes, Aalborg, 18/02/2016 De Unge Mødre, Kanal 4 Foto: Janus Nielsen