Store drømme, budget og uforudsete udgifter – Camilla Framnes
Gate away oveni alt byggerodet

Store drømme, budget og uforudsete udgifter

Vi knokler som aldrig før og gør alt for at nå deadline. Vi vidste godt allerede fra starten at det var en stram tidsplan, men man har vel aldrig en ide om den er realistisk når man sætter den, eller…..

Det går rigtig stærkt og der sker noget hele tiden i huset. Vi er heldigvis kommet til genopbygningfasen på stueetagen.

Vi har endelig fået lagt gulvvarme på hele stueetagen og fået støbt. Det tog virkelig sin tid, da det virkelig gav lidt udfordringer, vi ikke helt havde forudset. Der var jo det kæmpe hul ned under halvdelen af huset (under soveværelse, Victors værelse og i starten af gangen), det betød vi pludselig var tvunget til at finde en anden løsning end den vi havde til at starte med. Vi skulle slet ikke have haft støbt i hele huset. Men det blev løsningen, så det slog os godt et par uger tilbage i tidsplanen. Nu er det heldigvis ovre og vi kan begynde at bygge op igen.

Det er et gammelt hus, så selvfølgelig skulle der nok opstå sådanne ting, men det er bare træls når det sker og specielt når tidsplanen er så stram.

Vi har allerede fået fuldspartle stuen og sat filt op, så jeg er gået i gang med at male stue og køkken alrum. Kevin er begyndt at sætte lofter op, det ser virkelig fint ud. Der går ikke mange dage, inden vi faktisk allerede modtager vores køkken, DET ER SÅ VILDT – nyt køkken. Det er og bliver den vildeste følelse, at vælge sit helt eget NYE køkken.

Rigtig mange er i tvivl om hvad og hvilket køkken de skal vælge og jeg var nok også lidt nervøs for om Kevin og jeg ville stikke i hver sin retning.

Vi har faktisk mange gange gået og kigget og sagt ”hvis vi nogensinde får et hus, så kunne jeg godt tænke mig det, eller det”. Det betød også vi på ingen måder var i tvivl om hvor vi skulle finde vores drømme køkken.

For dengang jeg fik taget billeder til min kogebog, var det hos Rotpunkt køkkener i Aalborg. Jeg skal vel nok skrive reklame, når jeg nu nævner dem (men for god ordens skyld, har vi købt og betalt for vores køkken). Men forsiden til (Reklame) Framnes Gale Køkken, blev altså skudt i Rotpunkt køkkener i Aalborg og dengang sagde Kevin og Jeg, ”hvis vi nogensinde får et hus, så SKAL vi have et køkken fra Rotpunkt”. Det er så sjovt og ganske rigtigt, vi havde nærmest kun lige sat underskriften på købsaftalen også var vi nede hos Rotpunkt og finde køkkenet.

Jeg var så nervøs for vi ikke kunne blive enige, men vi var enige om ALT. Derudover har vi valgt et køkken som er så langt fra, hvad jeg egentlig troede jeg ville have. Jeg var helt sikker på vi skulle have et stort hvidt i hvidt køkken, men vi har får det fuldstændig modsatte. Jeg glæder mig simpelthen så meget til vi får det og det gør vi altså lige om lidt. Der er så utrolig mange beslutninger i alt det her renoveringshalløj, som jo faktisk nærmest er blevet til en gennemgående renovering, så nærmest et helt nyt hus, med de gamle ydervægge.

Vi har fået købt lofterne som vi så småt er gået i gang med at sætte op, derudover har vi endelig fået valgt vores gulve også, som også bare var en super nem beslutning, igen var vi meget enige. Jeg tror virkelig vores mange drømme som vi har talt højt om, har modnet os til at vi hurtigt har kunne bestemme os og ovenikøbet være enige.

Vi mangler stadigvæk rigtig meget, både at lave, men også at få indkøbt. Så jeg sidder flere gange om ugen og holder skrapt øje med byggebudgettet og sikre at alt holder og uanset hvilke valg vi tager er overvejet og gennemtænkt, og måske betyder det også vi har måtte gå på kompromis andre steder.

For ikke at nævne de uforudsete udfordringer/udgifter, så endte vi jo med at støbe gulv i hele stueetagen, men det betød også vi pludselig var tvunget til at tage et badeværelse med i renoveringen nu, som på ingen måder var med i første omgang. Så vi er også endt på badeværelsesindkøb og i den forbindelse vil vi rigtig gerne have mikrocement på badeværelset, men jeg har brug for nogle anbefalinger på nogle firma som gør det og er god til det (Aalborg omegn, eller nogen der i hvert fald kører til Aalborg). Deruover vil jeg rigtig gerne hører om der er nogen af jer der har erfaringer med mikrocement på badeværelset og hører gerne (det gode og dårlige) ved mikrocement?

Nu vil knokle videre og ellers bare ønsker jer en fantastisk weekend.

De bedste hilsner

Camilla Aka. Byggemandbob

1 kommentar

  • Heidi

    Skønt og spændende projekt🙂
    Jeg kan kun anbefale dig, at få et langt skaft på den malerrulle hurtigst muligt, det gør det SÅ meget nemmere😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gate away oveni alt byggerodet