Morgen smoothie – Camilla Framnes
På besøg ved Nygart privatshospital, hvad skal der ske?

Morgen smoothie

IMG_0244

Jeg drikker altid til morgenmad en smoothie, det er nemt og hurtig, også smager det jo bare utrolig dejlig.

Sådan kan min smoothie se ud om morgen:

Jordbær Banan Smoothie:

200 gram Cheasy yoghurt vanilje 0,2%

40 gram banan (ca. en halv)

40 gram frosne jordbær

2 dl vand

Kom alt i en blender og blend det – derefter klar til servering.

Denne smoothie indeholder  134 kcal

Appelsin hindbær smoothie

200 gram cheasy yoghurt vanilje 0.2%

45 gram frisk appelsinsaft (ca. 3 spsk)

40 gram frosne hindbær

2 dl vand

Kom alt i en blender og blend det – derefter klar til servering.

Denne smoothie indeholder 148 kcal

Blåbær banan smoothie:

200 gram cheasy yoghurt vanilje 0,2%

40 gram banan (ca. en halv)

50 gram friske blåbær

2 dl vand

6 gram (ca. 1 tsk) citronsaft

Kom alt i en blender og blend det – derefter klar til servering.

denne smoothie indeholder 146 kcal

Alle kalorierne er udregnet på lifesum.

Jeg får min smoothie som det første om morgen, sammen med min morgenkaffe omkring kl. 07-07.30.

Omkring kl. 10 får jeg igen noget, enten knækbrød med mager ost, eller græsk yoghurt med drys.

Det er ingen grænser for hvad man kan komme i en smoothie, så det bare at begiv sig ud i det. Jeg kender mange flere opskrifter, men det er disse 3 som jeg bruger oftest i øjeblikket.

Mange knus og kram fra Camilla

Skriv en kommentar

 • Ann

  Hvilken blender har du. Skal have skaffet mig en ny 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej Camilla
  Hvor mange kalorier får du på en dag?
  Og hvor meget træner du hver dag?
  Er det først nu du er blevet Så standhaftig og ikke vier fra det sunde el har du gjort det siden du startede for flere år siden?
  Beundre virkelig din viljestyrke
  Ville ønske jeg var lige så stærk, jeg er ikke så god til at træne hele tiden dvs det med at gøre tingene ens hver dag er ikke min stærke side og tænkte på at prøve noget hypnose det siges det er gost så man kan komme vider
  Har du gjort noget anderledes løbet af alle de år som har været en hjælp for dig at holde det ?
  En desperat mor på 40 år som er træt af håndtag også selv om det kun er små 7-8 kg vi snakker om

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Framnes

   Hej Rikke. Jeg får i en periode med vægttab ca. 1200 kcal om dagen uden træning, med træning får jeg ca. mellem 500-800 kcal mere. Lige pt, træner jeg ikke pga. min for nylige operation. Men trænede faktiask 6-7 gange om ugen, stort set hver dag. JEG ELSKER DET, det er blevet mit frirum. Planen er jeg skal træne 3 gange om ugen, gerne mere. Men mindst 3 gange. Det der er meget anderledes nu, fra første gang jeg tabte mig en del kilo, er jeg tæller kcal. Jeg har alle dage synes det var besværligt, men det har jeg virkelig fundet styrken i nu. Så jeg har fuld kontrol over mit madindtag, plus man jo hurtig lærer “sine madvarer” at kende, hvad der er godt og skidt at spise. så det har givet mig en helt anden madforståelse, på den positive måde.

   jeg bruger appen lifesum, som virkelig har hjulpet mig, måske kunne det være noget for dig. Håber gnisten tændes, og du kan tage kampen op mod de 7 kilo. Sender dig massere motivation herfra, og du ønskes rigtig god vind herfra. De bedste hilsner fra camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Camilla.
  Du er virkelig noget så skøn og helt igennem sej. Ville ønske jeg havde din viljestyrke.

  Tænker lige at der står frosne Jordbær eller hindbær til dine Smooties. Man høre bare så meget om at frosne bær skal koges først??
  Mvh Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Framnes

   Hej Maria. Faktisk har jeg ikke kogt mine frosne jordbær, men det burde man self. at gøre. Jeg har bare slet ikke tænkt på det, og jeg har nok bare været heldig jeg ikke har fået dårlig mave. 🙂 De bedste hilsner Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Hej Camilla

  Jeg tænkte på om du har fået lagt en kostplan, eller om du bare selv finder ud af hvor mange kalorier du skal have?
  Jeg har fået lagt en, men den er også opdelt efter ernæringstoffer osv.

  Men spørgsmålet er om du bare holder dig indenfor et bestemt antal kcal om dagen, eller om du går op i nærringstoffer osv i maden også.

  Tak for en sej blogg, og elsker at følge dig på IG 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Framnes

   Hej Tine. Jeg har ikke fået lagt en kostplan, jeg bruger appen lifesum. Den hjælper mig med at holde styr på kcal, og jeg bruger det den anbefaler med hensyn til fordelingen af ernæringstoffer osv. Så den hjælper mig med at se “hvad jeg mangler”. Jeg går mest op i kcal stemmer, men jeg har også en ide om hvilke madvarer mm. jeg skal have, for at komme hele vejen rundt. De bedste hilsner fra Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rie

  Hej Camilla

  Har fulgt dig siden du var med helt fra start af i de unge mødre og har fulgt med i din kamp hele vejen. Jeg kender selv til det du har været igennem, har selv kæmpet en del med kiloerne og jeg må indrømme du har været og er stadig en kæmpe inspiration for mig!
  De dage det har været svært for mig og hvor motivationen ikke helt har været i top, har jeg tænkt på dig og dine resultater og sagt til mig “Nej fandeme nej! hvis hun kan, kan jeg satme også”
  Tak for din inspiration til mange af os, og super fedt du deler dine opskrifter ud med kcal beregning! super fedt!

  Rigtig god dag!
  Venlig hilsen
  Rie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Framnes

   Hej Rie. Det glæder mig rigtig meget jeg kan inspirerer, DU sej fordi du har taget kampen op, så fortsæt endelig med det.Kæmpe skulderklap herfra 🙂
   Rigtig god vind til dig, og rigtig god kamp mod kiloene.
   De bedste hilsner fra Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Hej Camilla

  Jeg har læst dine opskrifter på smoothies og de lyder rigtig gode! Men jeg har lige et spørgsmål. 🙂

  Koger du ikke de frosne bær, før du bruger dem?
  Har læst en del om at man bør koge dem i et minuts tid (hvis man bruger bær fra de der “frostposer” man kan købe i de fleste supermarkeder), dette er bl.a. for at være sikker på at undgå roskildesyge, leverbetændelse ol.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Framnes

   Hej Lise. Det skal man naturligvis, må ærlig indrømme jeg havde ikke selv tænkt på det. Før der var nogen herinde der havde “sagt” det. Jeg har nok bare været heldig ikke at have fået noget. De bedste hilsner fra Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • elisabet

  hej camilla

  jeg har lige lavet den med jordbær-banan syndtes at den blev meget tynd skal den være nærmest vandet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Framnes

   Hej Elisabet. Jeg bruger det jo som en drikkeyoghurt, og derfor vil jeg gerne have den tynd. Men ellers kommer du bare mindre vand i, så det passer til din smag. 🙂 De bedste hilsner fra Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Hej Camilla

  Dejligt at følge dig på IG og her. Du inspirerer til sundervalg i hverdagen.
  Jeg tænkte på om man kan skifte yoghurten ud med Cheasy vanilje skyr?

  Venlig hilsen
  Helene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Framnes

   Hej Helene. Tak for de søde ord, og ja du kan sagtens skifte yoghurten ud med skyr 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Hejsa
  Efter at have læst om dine smoothies er jeg selv begyndt på at lave det til morgenmad, og af og til også som eftermiddagssnack. Mums… Jeg lavede en med kiwi, banan og appelsinsaft (det var lige det jeg havde, mums den smagte godt. Jeg blander med Cheasy vanilje skyr, og så ekstra vand, så den ikke bliver for tykt. Det mætter ekstra godt

  Du er så sej, tak for inspiration

  Knus
  Anja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Framnes

   Ihh det lyder rigtig lækkert, det vil jeg også prøve. 🙂 Tak for de søde ord, og tak for delingen af din smoothie 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Kan man bruge skyr istedet for yoghurt ? Er nemlig ik vild med det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Camilla
  Det lyder virkelig lækkert
  Du kommer en del mere væske i den første, er de to andre “tynde” nok til drikke?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Framnes

   det var faktisk en fejl jeg havde glemt vandet, det er rettet, der skal 2 dl vand i de 2 sidste også, beklager :O)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På besøg ved Nygart privatshospital, hvad skal der ske?