Tid til Vintertøj – Camilla Framnes
Det største i verden

Tid til Vintertøj

Annonce for Sportmaster

Vi kommer ikke udenom det, sommer er slut og butikkerne er allerede så godt som fyldt op med vintertøj. Jeg tænker hver eneste år, ”nu igen”, flyverdragt, hue, vanter, støvler og alt hvad der ellers skal fyldes op – synes lige jeg har gjort det.

Men der er 10 tusind forskellige valgmuligheder af overtøj til børnene. Jeg synes nogle gange det kan være helt uoverskuelig, hvad man skal vælge og hvorfor?

Jeg tror mange af os forældre egentlig bare gerne vil have at børnene er tilpas og faktisk også kan gå rundt i ”monstret” af en flyverdragt, uden at vælte – ´ja, altså os med de helt små børn´, haha! Men det er jo så meget mere end det. Jeg har, som nok så mange andre også har prøvet at indkøbe en flyverdragt og derefter tænkt ”det var li´godt satans, så våde de børn bliver indeni”, fordi jeg ikke lige har sat mig helt ind i hvad og hvor forskellige flyverdragter/overtøj er, alt efter hvad behovet er.

Jeg har været på jagt i Sportmaster og fundet nogle gode valgmuligheder, plus tips til hvad man kan gå efter, når man kigger efter vintertøj til børnene.

Jeg synes personligt det er dejligt at komme ind i en fysisk butik, hvor jeg kan mærke kvaliteten og børnene kan prøve overtøjet, af den simple årsag at flyverdragter simpelthen kan være nogle store og stive dragter. Det er så sindssyg vigtigt at modellen passer sit barn og at de også kan bevæge sig, for ikke at nævne åndbarheden, det er trods alt mange lege timer der kommer til at gå i den dragt.

Vi har en Sportmaster ret tæt på hvor vi bor og vi kommer der ret tit. Jeg synes altid der er et godt stort udvalg og der er altid hjælp at hente når der er brug for det, hvad enten det er for at få den rigtig størrelse, eller hjælp til måske at blive afklaret på om det skal være den ’ene frem for den anden’ model.

Alt vintertøjet stod sammen, så jeg kunne hurtig danne mig et overblik over hvad og hvilke modeller der var og Sebastian kunne gå rundt og se efter hvilke han synes var smarte også kunne vi altid starte der.

Der er stor forskel på om man skal indkøbe flyverdragt til Victor på 3 år som leger meget på jorden, kravler og sidder ude i mange timer, end Sebastian som har stort behov for at den er smart, men som ´mor´ så også synes er god nok i forhold til tykkelse, åndbarhed og polstring.

Jeg tænker hvis man overordnet går efter nogle bestemte ting, så er man nogenlunde dækket ind;

  • Åndbarhed minimum 3000 g/m2/24h, (Jeg vil dog personligt mene man skal væsentlig højere op).
  • Sørg for at lynlås og trykknapper har tapede sømme, så flyverdragten kan holde tæt.
  • Blød flyverdragt, jo lettere og blød dragten er jo bedre komfort er der og dit barn kan nemmere komme rundt.
  • En god ting er hvis der er ekstra slidstærkt stof på knæ og evt. numse så dragten kan holde til mere slid.
  • Reflekter, vigtigt i den mørke tid at de kære børn også bliver set.

Sebastian prøvede nogle stykker, men den første han fik øje på og den vi valgte, var denne blå flyverdragt med pelskrave fra M79 Little Prof Faux Fur overall flyverdragt til kr. 1000.

Sebastian har faktisk ikke haft flyverdragter de sidste par år, simpelthen fordi han synes de ikke var smarte mere, men efter gentagende gange med sne ind på maven og våd op af ryggen, så ville han have flyverdragt i år, hvilket jeg synes er en rigtig fornuftig ide.

Denne M79 model, sidder helt vildt godt og er samtidig vildt smart med pelskrave. Den opfylder alt hvad angår, vandsøjletryk på 10.000 mm (JIS) og åndbarhed på 10.000 mvp (JIS), fuldt tapede sømme, reflekser – med andre ord den opfylder det hele.

Derimod valget til Victor synes jeg har mange ting at være opmærksom på, fordi han har den alder han har. Han er rigtig meget ude nede i børnehaven og sidder på jorden og tilbringer meget tid i en flyverdragt hen over vinteren.

Jeg faldt pladask for den grønne farve også fra M79 Little Prof Overall, som ud fra farve og model var perfekt til Victor. Heldigvis var flyverdragten let, blød og rummelig, hvilket betyder han frit kan bevæge sig i den og det er sindssyg vigtigt. Derudover er der fine refleks stjerner, aftagelig hætte, slidstærkt materiale på knæene, tapede sømme og sidst men ikke mindst har den et vandsøjletryk på 10.000 mm (JIS) samt åndbarhed på 10.000 Mvp (JIS), til en 950 kr. det er PERFEKT.

Jeg synes faktisk alle modeller der var i Sportmaster kunne opfylde mine krav, men der var klart nogle af modellerne der gør sig bedre til store børn, som godt kan bevæge sig bedre end de små kan i en flyverdragt.

Til sidst skulle vi have vinterstøvler til Victor og Sebastian. Det er super vigtigt for mig at det er godt fodtøj, nemt at komme i, altså at Victor selv kan klare det, vandtæt og samtidig åndbart.

Jeg fandt disse Bundgaard Rudi til Victor, til 600kr, han sprang ned i dem, sidder perfekt på foden og Victor ELSKER DEM.

Sebastian fandt faktisk helt selv hans sko, han var gået på opdagelse, da jeg sad og prøvede sko med Victor og sagde ”mor, du behøver ikke gå med mig, jeg har fundet mine sko”. Heldigvis kunne vi blive enige om at det skulle være dem, de er smarte med en lille camouflage detalje i grålige farver, mærke Bundgaard Race til 700kr.

Alt i alt en stor succes for os og håber at I kan bruge nogle fifs og tricks til I skal på jagt efter vinterdressen.

Nu er der i hvert fald købt ind herhjemme, også tænker I ”hov der er en dreng mere” og der har jeg bare at sige, det er en afdeling for sig – TEENAGER. Psst…… nu er det pludselig mega kikset at have både vinterstøvler, vintertøj eller noget som helst på, haha. ”Ej, seriøst mor?”, kan I hører det for jer?

Fantastisk aften alle sammen,

Varme knus fra Camilla

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det største i verden