Snart færdiguddannet

Det største i verden

Annonce for Kanal 4

Måske har du prøvet det på egen krop, måske har du hørt andre fortæller om det, ellers har din mor i hvert fald prøvet det.

Det er uden sammenligning det største i verden at blive mor, om det er første, anden eller tredje gang.

Alle de følelser man gennemgår i en graviditet, inden, under og efter. Men hvor er det vildt hvad kvindekroppen kan, tænk sig man kan lave et barn, et lille bitte menneske, som vokser sig stor og stærk indeni maven – og efter 9 måneder kommer ud så lille og fin. Wauw, kvindekroppen er utrolig.

Den dag, hvor man efter 9 måneders venten, mærker første ve og man ved tiden er inde og fødslen er startet – hvad så? Hvordan foregår det, er alle fødsler ens, hvad med din mand/fødsels-partner ved fødslen, alt det du har læst om, jordemoderen der skal tage imod barnet og for ikke at nævne alt det man har forberedt til fødslen. Kommer det til at foregå sådan?

´Velkommen til Verden´ – byder velkommen til en masse nyfødte babyer igennem et nyt tv program på kanal 4 og på Dplay de næste 8 tirsdage, med start i aften kl. 21.00.

I ´Velkommen til Verden´kommer vi helt tæt på de jordemoder som hver dag står klar til at tage i mod de mange babyer der bliver født hver dag. Vi kommer med helt tæt på under fødslen, og når man som kvinde er allermest blottet og ikke kan gemme sig bag, en facade, fint tøj, uddannelse eller andet.

”Måske synes du, det er grænseoverskridende at få en underlivsundersøgelse?” – efter en graviditet og tusindvis af underlivsundersøgelse, får man pludselig et lidt mere afslappet forhold til den slags, fandt jeg ud af. Blufærdighed er en by i Rusland under en fødsel og det fik mig og garanteret rigtig mange andre kvinder, helt derud hvor alt andet i hele verden er ligegyldig, for lige om lidt skal du være mor.

Jeg husker tydeligt min usikkerhed, frygt for om jeg nu ikke kunne mærke jeg var gået i fødsel. Jeg fik gentagende gange afvide ”du er ikke i tvivl”, trods det var jeg alligevel i tvivl dengang mine veer startede.

For så ikke at nævne når man som anden gangs fødende tror man har alt under kontrol, så har man det på ingen måder alligevel – for fødsler ligner sjovt nok heller ikke hinanden.

En jordemoder bliver pludselig din “personlige træner” der presser dig, hjælper, beroliger og guider dig hele vejen. Jeg havde selv den sødeste jordemor som fik alt styrken frem hos mig, til at klarer fødslen. Hun måtte også skrue bissen på engang i mellem, fordi jeg mistede modet efter mange timers veer og simpelthen var udkørt.  Tænk engang fødsler er så forskellige, både form og menneskerne. Jordemødre må virkelig være tålmodige og rummelige mennesker.

Jeg husker tydeligt under min første fødsel med Oliver, at jeg ligger på fødestuen i december måned, presseveerne begyndte og jeg måtte simpelthen bare presse – jeg får sagt ” jeg føler jeg skider” og min mor og min fødsels jordemoder kigger på hinanden og siger ”nej, nej det gør du ikke”. Men når vinduerne på fødestuen i december måned midt under fødsel bliver åbnet, så tror jeg ikke bare det er vand der kommer, åhhh gu.

Tænk engang hvad de kære jordemødre står med hver eneste dag på fødegangen, fuldstændig blottede kvinder, som ikke på forhånd ved noget om hvordan man vil reagere under fødslen. For ikke at nævne de kære partnere som er med under hele forløbet, det er sindsygt smukt og sindsygt spændende.

I kan godt glæde jer til at komme med helt tæt på, hæmningerne er smidt væk, følelserne blottet og lommetørklæderne skal findes frem i aften kl. 21 på kanal 4, når ´Velkommen til Verden´ starter.

God fornøjelse og rigtig god dag.

Kys, knus og kram fra Camilla

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snart færdiguddannet