Gulerodsbrud – Som min mor laver dem!

Gulerodsbrud
Du skal bruge:
100 gram gær
5,5 dl lunken vand
1 dl oliven olie
3,5 tsk grov salt
4 spsk sukker
950 gram hvedemel
Efter hævning:
200 gram gulerod
100 gram solsikkekerner
3 æg
Sådan gør du:
Oplæs gæren i det lunket vand i en skål. Kom derefter kommes, salt, sukker, olie i, til sidst kommes alt mel i, ælt dejen sammen så godt du kan (obs. den skal være klistret). Sæt dejen til hævning i 30 minutter.
Kom til sidst gulerod, solsikkekerne og æg i og rør det sammen med fingrene. Det klister meget, men det meningen. Klat dejen ud til 20 gulerodsbrud ud på en bageplade. Bages i ovnen alm. ovn 220grader i ca. 15 minutter til de er flot gyldne.
De smager virkelig godt, ELSKER de boller – der er ca. 275 kcal pr. bolle.
Velbekomme
Ingen kommentarer endnu