Et sundere jeg

Lækkerier til børnenes madpakker

IMG_9043

Jeg delte ud med billeder på Instagram igår, og mange spurgte til opskrifterne, så dem får i her.

Lækre pizzasnegle, små 30 Stk.

Du skal bruge:

50 gram gær

4 dk vand

2 spsk olivenolie

1,5 tsk salt

ca. 550 gram hvedemel (evt. Skift 200gram ud med grovere med)

Sådan gør du:

Smuldre gæren ud i en skål, og kom lunken vand i. Rør gæren ud, og derefter oliven olie, salt i, rær derefter mel i lidt efter lidt og ælt dejen fin og ensformet til den er fast uden at være klistret. Dejen skal hæve i ca. 30-40 minutter.

Del her dejen i 2, og rul dem ud som en stor pizza. Kom tomatsovsen på, og derefter skinke strimler og revet ost på begge pizzaer. Rul dem til en pølse og skær derefter 15 stk. Af hver rulle. Kom på på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve yderligere i 10 minutter. Pensel dem med lidt skummemælk, og drys herefter med lidt oregano. Tænd ovnen på 180 grader varmeluft – og bag dem i ca. 15 minutter.

De er fryse egnet – de er perfekt til madpakkerne, og drengene elsker dem her hjemme.

Udfra denne opskrift med 30 pizzasnegle, er der ca.  102 kcal pr. Snegl (udregnet på Fit-all appen).

IMG_9035

Lækre gulerodsboller, ca. 15 stk – perfekt til mellemmåltiderne i skolen.

Du skal bruge:

50 gram gær

1,5 dl vand

1 dl skummemælk

1 tsk salt

2 spsk olivenolie

ca. 550 gram hvedemel

1 æg

1 dl solsikkekerner

200 gram gulerødder (ca. 2 store)

Sådan gør du:

Smuldre gæren ud i en skål, og kom derefter lunet vand blandet med mælk i, og rør gæren ud. Kom derefter salt, olivenolie, i. Riv gulerødderne på et rivejern og kom det i, sammen med solsikkekernerne.

kom derefter mel i lidt efter lidt og ælt dejen sammen, til den bliver fin og fast. Sæt den til hævning i ca. 30-40 minutter.

Tænd ovnen på 180 grader varmeluft.

Del dejen ud til en lang pølse (jeg plejer at dele dejen i 2, det er lidt nemmere at håndtere), skær derefter 15 stk ud og rul dem til boller, og kom dem på en bradepande, med bagepapir. Lad dem hæve i 15 minutter igen.

Pensel dem med æg eller mælk, og kom dem i ovnen i ca. 15-18 minutter, indtil de er dine gyldne.

Udfra denne opskrift, fordelt mellem 15 boller, er der ca. 207 kcal pr. Bolle (udregnet på Fit-all appen).

Disse boller er også fryse egnet.

IMG_9041

Velbekomme,

Fantastisk aften alle sammen,

varme bage hilsner fra #framnesgalekøkken,

Camilla

 

 

   

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et sundere jeg