Framnes´s Kartoffeloksekødsfad med æggetop

Du skal bruge:
787 gram rå kartofler
198 gram peberfrugt
2 fede hvidløg
1 stor løg
1000 gram hakket oksekød 3-7 %
1 dåse (400 gram) hakket tomater
1 dåse (140 gram) tomatpure
260 gram æg
140 gram mælk
1 pose revet ost 13%
Krydder det med salt, peber, oregano, timian.
Sådan gør du:
Alle kartoflerne skal skalles og skæres i fine skiver. Kommes i en gryde med vand og salt, og koges til de bliver næsten færdig kogt, kom dem derefter ned i et ildfastfad.
Brun kødet af sammen med et hakket løg og hvidløg. Kom derefter hakket peberfrugter i, hakket tomater, tomatpure og lad det koge op og smag det til med salt, peber, oregano og timian.
Kom det derefter over kartoflerne i det ildfastefad.
Bland æg, mælk og ost sammen i en skål med lidt salt og peber, kom det derefter ud over kødet i fadet.
Kom fadet i ovnen på 200 grader alm. Ovn i 20 minutter, derefter på varmeluft 180grader i ca. 10 minutter til hele toppen er gylden.
Velbekomme
Hvis du deler dette fad i 8 portioner, så indeholder din tallerken ca. 445 kcal. (udregnet på lifesum).
Du kan servere en råkost og en taziki hertil, opskrift på dette i andre opskrifter på bloggen.
Skal lave denne spændende ret for første gang i aften. Jeg undre mig lidt over hvor mange æg jeg skal bruge til 260 gram 🙂