Laks i ovnen

Kunsten ved graviditet med en BMI over 27

IMG_4782

Forleden skulle jeg møde ind hos lægen kl. 08.00 om morgen eller rettere sagt jeg skulle have været der kl. 08.00, men kom ?først ? kl. 08.07. Jeg kunne sove længere den morgen og skulle aflevere Sebastian som har børnehave lige ved siden af lægen. Men nok som vi er i god tid og vi begge står klar til at gå hjemmefra, kan jeg simpelthen ikke finde de satans lorte bilnøgler ´sker lidt for ofte´, og efter at have brugt 5 min på at lede, ringer jeg til Kevin hvor han svarer ?jeg kommer med det samme??.. Så ved jeg jo godt hvad klokken er slået??.. han har kommet til at tage mine nøgler med på job. Ved ikke om det er mine graviditets hormoner ELLER JO DET VED JEG DET ER?.. Jeg er næsten på randen til at tude. Er der noget jeg hader så er det at komme for sent. Nu er det sådan at når man skal have lavet en glukosebelastningstest, skal man komme fastende. Kommer jeg så for sent til sådan noget, går der jo endnu længere tid inden jeg kan spise ? arghhh store problemer her, kan i godt se. Nå men jeg får skrevet en besked til Kevin om det bare ikke er skide godt, fordi jeg skal til lægen kl. 08.00 skal indtage min overhovedet ikke lækre sukker drink, for så at sidde og glo. OG kan derfor ikke nå at aflevere Sebastian også. Heldigvis kommer Kevin hurtig, skraber alt isen af ruderne på bilen, tager Sebastian i børnehaven og alt kører igen???.sikke en dejlig mand jeg har mig?..

Glukosebelastning – Fakta

 • Glukosebelastning (Oral glukose tolerence test (OGTT) under graviditeten foretages for at afgøre, om en gravide har udviklet graviditetsbetinget diabetes
 • Gravide, der tidligere har haft graviditetbetinget diabetes, eller tidligere har født barn >4500 g, der har familiær disposition til diabetes, eller har et BMI over 27,eller hvor man finder sukker i urinstiksen, skal tilbydes glukosebelastning
 • Den gravide møder fastende om morgenen, hvor hun drikker 75 gram sukker opløst i vand. Blodsukkerværdien efter 2 timer afgører, om kvinden har graviditetsbetinget diabetes 
 • Nogle gravide bliver utilpasse ved undersøgelsen og kan få kvalme eller kaste op

 Jeg ankommer hos lægen og kører mit sygesikring igennem ved indgangen hos lægen. Jeg når kun lige at tænke på at sætte mig inden mit navn bliver kaldt. Jeg får målt mit blodsukker, som siger noget med 6, ´godt eller skidt´ det ved jeg ikke. Får besked om at den skal være under 9 når vi færdig, ellers bliver jeg sendt videre til sygehuset. Jeg får heldigvis lov at sidde i et andet venteværelse hvor der ikke er nogen mennesker. Jeg tænker det skide godt, for har taget min computer med så jeg kunne sidde og hører Fifty Shade Fri – 3éren i fred og ro, det er den sidste jeg mangler inden filmen kommer om få dage. Nå men nu skal der hygges tror jeg, men NEJ NEJ så opdager jeg selvfølgelig at jeg i farten har glemt mine høretelefoner?..´FORHELVEDE´?. ?Kan godt være jeg sidder alene i et venteværelse, men ligefrem at sætte den til at spille ligeså stille, hvor jeg ved der sidder 5-7 læger ved siden af til møde. Arghhh hva!!…..

Jeg får min sukkerdrink, og bunder med det samme, det skal bare overstås har jo prøvet det før??.Fy for pyffer det smager af møg ligeså dårligt som jeg husker det fra tidligere graviditeter?..

Eftersom jeg ikke kan sidde og lytte til min Fifty Shade, sidder jeg bare med min computer og hygger lidt?. Pludselig kommer der en læge og siger hvad er dit navn, og bliver helt fortumlet og siger hurtigt ?Jeg er patient?, hvortil han svarer ?nårh okay, du så så buisness ud, så troede du skulle ind det det her møde ved siden af?, jamen tak skal du have? Eller?.. haha

Efter en times tid begynder mave og hoved for alvor at gentage sig MAD MAD MAD MAD MAD MAD, for satan jeg er sulten, jeg kunne æde alt lige nu. Efter at have slået 2 timer ihjel ved at sidde på facebook og lave absolut ingenting, kommer lægen tilbage og siger nu der ikke længe tilbage?.. Jeg tænker´øhh jo 2 timer endnu´. Men til min store overraskelse skulle der kun gå 2 timer og jeg fik målt mit blodsukker som var perfekt 6,7 som så har ingen betydning. Dog fik jeg beskeden om jeg skal komme igen senere i graviditeten og have den igen?..ØV??. Men hvad, kørte direkte i føtex bestilte et smurt groft rundstyk, hold nu kæft det gjorde underværker for mig og baby?. Nu kan jeg så se frem til næste gang OG HUSKE mine hørertelefoner?..

 

Dejlig aften i skønne mennsker

 

// Mange knus fra Camilla

Skriv en kommentar

 • Annesofie Bach

  Åh så ved jeg da hvilken bog jeg skal have med i dag til lægen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stephanie Nilsson

  Gud hvor kan jeg dog huske det! Fik også foretaget en glukosebelastning i uge 21. Havde dog mistanke allerede i uge 12 at jeg muligvis havde graviditets sukkersyge, men jordemoderen mente jeg skulle vente. Det resulterede i at jeg havde et blodsukker tal på 11,6 da jeg fik den taget. Så havde det desværre. Og fik senere hen svangerskabsforgiftning og min lille pige blev født 30% for lille… Hvilke også kan være en bivirkning af at gå for længe med sukkersyge uden at vide det. Hun har det super fint den dag Idag… Men glæder mig bestemt ikke til næste graviditet, for så skal jeg have sådan en prøve igen ad! Jeg kunne næsten ikke få det ned Haha… Men søde Camilla stort tillykke til dig og Kevin, hvor er det skønt at høre i skal have en lille guld klump! Hav en super dag og skøn weekend knus herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Framnes

   Hej Stephanie. Puh det lyder til du har været helt vildt uheldig.. MEN hvor er det godt at det ikke er noget din datter er hæmmet af idag. TUSIND tak for lykønskningen…. Dejlig aften. //Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Böttcher Juel Andersen

  Hej skønne Camilla,
  Pyha, føler med dig. Jeg fik også lavet 2 styks af de skeækkelige glukosebelastninger under min første graviditet. Og pyha, hvor jeg gruer for at skulle igennem 2 igen, når en gang min datter skal være storesøster. For jeg kan ikke ændre på at min morfar fik sukkersyge på gamle dage og jeg regner ikke med at få mit bmi ned under 27 inden… Men godt du klarede testen. Og pøj pøj videre i graviditeten, jeg vil komme til at savne dig på tv, men glæde mig til at følge dig på bloggen. Du er simpelthen for skøn og sådan en dejlig, glad og frisk person og nej, hvor Kevin og dig passer godt sammen!
  Al mulig held og lykke ☺
  Kram fra Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Framnes

   Hej Christina. Det skal bare overståe de møg. 🙂 – Tak for de søde ord, og rigtig god vind til dig også. //Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Hey Camilla, nu du har lyst til kage i en af dine tidligere opslag, så prøv disse! De er så lækre☺️

  1,5 æblemos
  1 banan
  1 avokado
  1,5 dl mel
  1,5 dl havregryn
  1/2 tsk natron
  1/2 tsk bagepulver
  1/2 tsk kanel

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla M

  Hej Camilla,

  Kan godt forstå din frustration – har selv været der..
  Jeg fik 2 dejlige tvillingedrenge i august sidste år. Jeg har et BMI i den normalvægtige del (selvom der sidder lidt ekstra hist og her), men når man venter tvillinger, skal blodsukkeret også tjekkes – minimum 2 gange under graviditeten. Jeg fødte dog 9 uger før termin, så jeg nåede kun en enkelt gang 🙂
  Jeg var så heldig, at få taget testen på sygehuset, hvor jeg kunne sidde på gangen i deres lorte stole og vente sammen med alle de andre, som skulle have tager blodprøve.. Alt der gik igennem hovedet var; mad, sove, drikke og så lidt mere mad.. Det er en test, som bare skal overleves 🙂

  Lige et andet spørgsmål – hvor kan man få fifty shades på lydbog? Jeg er ikke typen, der læser så meget, men ville gerne høre dem (har kæmpet mig igennem bog nr. 1 og halvdelen af bog nr. 2, men er gået i stå) 🙂

  Mange knus
  Camilla

  P.s. Kommer til at savne dig, i de unge mødre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Framnes

   Hej Camilla. på http://www.saxo.dk købte jeg….. Jeg gik også i stå, men det sku meget sjovt med lydbog, man skal lige igennem de første 2 kaptiler, for lige at vende sig til en anden stemme i sit hoved. MEN det var skide godt…. 🙂 Så god fornøjelse…. Dejlig aften //Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Framnes

  Hej Christina. Tusind tak for lykønskningen. – håber jeg får muligheden for at holde foredrag igen i KBH, det altså en fornøjelse. STORT tillykke med dit vægttab, skide godt klaret, kæmpe skulderklap herfra. – DU klare de 15 kilo, du på rette vej 🙂 Fantastisk aften og god kamp 🙂 //Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Holm Hansen

  Hej Camilla 🙂 først og fremmest Tillykke med graviditeten. Jeg har set med alle de år du har været med i de unge mødre og flot med dit vægttab også. Jeg ville rigtig gerne med til et af dine foredrag hvis du kommer til København igen 🙂 jeg har selv tabt mig 12 kg nu men mangler stadig omkring 15 kg endnu. Men føler med dig med glukose testen..det er noget af det værste og kedeligste man skal igennem. Jeg skulle dukke op Til testen 2 gange da første resultat var midt i mellem og anden gang viste det sig at jeg havde graviditets sukkersyge 🙁 så blev sat igang en uge før termin. Men det gik fint har en dejlig søn på 2 1/2 år nu. Rigtig godt at din tal var fint 🙂 må du have en rigtig god aften. Godt du har lavet en blog så man stadig kan følge med i jeres liv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stella&Marco's mor Sanne

  Føj den sukkertest lyder ikke ret sjov Camilla. Jeg har heldigvis sluppet for den begge gange Stella 13/10-2012 Marco 14/02-2014 (pseudotvillilger)
  Vil lige sige Camilla at du er bare en fantastisk go mor i mine øjne, og bare en super sej kvinde:-)
  Hvor er det trist at du stopper i serien, men kan sagtens forstå jer. Kevin blir osse en super go far er jeg sikker på, han er jo fantastisk med Oliver og Sebastian.
  Glæder mig over at jeg kan følge lidt med her i stedet. Kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Framnes

   Hej Sanne. Mange tak for din beske dog søde ord. DU har været en af de heldige, simpelthen så ulækkert 🙂 hehe – men det skal bare overståes. Fantastsik aften, og glæder mig du vil følge lidt med her i stedet 🙂 //Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Hej Camilla!
  Først og fremmest kæmpe stort tillykke med din flotte blog

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Go aften Camilla og familie.
  Jeg fik en datter får næse 3 år side og der var jeg til 5gang sukke test og der fik jeg at vide at jeg ville bliver klar ind en gang til, med det komme jeg ikke til for jeg have ikke sukkersyge som de tro. Med nu er det at min far har sukkersyge og jeg har det ikke med min datter vejer 4432 g der hun kommer ud til os og får 6mrd og 7 dagen side ned kommer jeg med en stor dreng som veje 5326 g og der var jeg kun til en gang sukke test og jeg komme ikke til flere under den graviditet med det skal lide sige at jeg har PCO og et B M I på over 35.
  Go aften til jer Hilsen Helle jill Nielsen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Framnes

   Hej Helle.Heldigvis kan man få det lavet, og få tjekket. – så man kan gøre noget ved det. Rigtig dejlig aften til dig også. //Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Hahaha, det lyder som en fantastik start på dagen, godt du kan se tilbage på det med humor 😉

  Jeg er selv gravid med et BMI over 27, og er med i et forskningsprojekt på Herlev hospital – om en forbedret kost til gravide. Lyder utrolig spændende 🙂
  Har dog ikke været til den sukkerbelasningstest endnu, og ser ikke synderligt frem til den.
  Men jeg husker også hørertelefoner den dag.

  Go’ aften og held og lykke med det hele

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Framnes

   Hej Mia… Tillykke med fin graviditet, lyder vildt spændende med det projekt. Det er ikke så slemt med den sukker test, det er ventetiden der er lang, så ja HUSKKKK høretelefoner hehe 🙂 – Det skal skisme bare overståes. Rigtig god vind, og fantastisk aften. //Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Puha ja den glukose test fik jeg også lov at få i mine to første graviditeter og også i denne, har termin nogle dage senere end dig 😉 (27/6) jeg skal dog først have den i uge 28-30 🙂

  Held og lykke med graviditeten, har nydt at følge dig i de unge mødre og særligt se din kamp med vægten. Er selv på vej nedad i vægt, og nåede også at tabe 30 kg inden jeg blev gravid igen… Er så mega ærgerlig over at have taget på igen, men nå på den igen når jeg har født og indtil da spise rimelig sundt, mere kan man jo ikke gøre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Framnes

   Tusind tak:) – Ja det er sku så øv når man skal kæmpe igen med vægten, men DU klare den – du lyder allerede til at være godt i gang. God kamp, og dejlig aften. //Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Åh jeg ved virkelig hvad du har været igennem!!
  Jeg tænkte når alle snakkede så dårligt om den test: ja ja så slemt kan det da ikke være… Men men men jeg blev så meget klogere idag.. Fy for pyffer for en test, og jeg synes absolut ikk jeg kunne smage den smule citronsaft hun puttede i.. ! Forstår virkelig hvad du har været igennem!!! Føj for ….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg synes det er godt i skal have et barn sammen i passer godt sammen og du er en god mor og han er en god far

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg fik lavet en døgnprofil i min sidste graviditet, da min krop på ingen måde mener, at den hersens sukkedrik skal blive indenbords….
  Det tog så også en hel dag på sygehuset, men heller ingen graviditetsdiabetes til mig. Jeg havde for meget fostervand, lignede en hval og fødte 2 dage senere en skøn pige på 4 kg 🙂
  Glæder mig til at høre mere om dine skønne unger når den lille ny kommer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Framnes

   PUH hvor uheldig du har været, det er da helt vildt….. MEN det er det hele værd når først man har født og får de dejlige unger 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ania

  Hej Camilla
  Jeg er igang med projekt baby og har også BMI over 27.. (Plus lidt ekstra 😉 ) Jeg glæder mig til at følge dig på denne blog, da jeg tror du ville kunne inspirere mig en del ! Har prøvet at søge forskellige steder på nettet omkring dit flotte vægttab. Hvor meget vejer du nu? – hvis man må være så fræk. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Framnes

   Hej Anja. Håber jeg kan være med til at inspirerer med nogle madopskrifter mm. herinde, samt har jeg lovet jeg vil lave et blog indlæg om mit vægttab – eller rettere sagt hvordan jeg kom i gang. PUHHHHH du spørger en gravid kvinde hvad hun vejer, hehe 🙂 – Jeg har faktisk altid haft “TALLET” tæt inde på kroppen, da jeg har blottet mange andre ting. Hav en fantastisk aften. //Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Puha. Kan godt huske den. Jeg fik citronsaft i min, det gør det lidt bedre, men er stadig sådan noget klamt noget at drikke. Har selv en bmi over 27 og min far har sukkersyge, så skulle muligvis også have været til den 2 gange, men slap med en 🙂

  Nu har jeg en fantastisk søn på 14 mdr som kom til verden ved akut kejsersnit.

  Held og lykke med det hele 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Framnes

   Stort tillykke med din søn…. Årh synes også jeg husker at jeg fik noget i sidste gang, men det var der bestemt ikke denne gang, det smagte af tynd glasur føj… 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Laks i ovnen